“БСП ще бъде стожерът, който да заложи защита на социалната

...
 “БСП ще бъде стожерът, който да заложи защита на социалната
Коментари Харесай

Николай Каварджиклиев: БСП е гарант за баланса и социалната част на бюджета

 izbori_2023_v1_014

 

“БСП ще бъде стожерът, който да заложи отбрана на обществената част на бюджета. Управлението на дефицитите е задача, която би трябвало да се прави с държавния бюджет. Ние желаеме таван на стоките от дребната потребителска кошница. Две комисии би трябвало да си правят работата всекидневно, само че очевидно не го вършат. КЗП, сякаш се разсъни оня ден, какво правеха 7 месеца? Директорът им схванал, че би трябвало да прави инспекции, изненадващо отнякъде. Комисия за защита на конкуренцията какво свърши с монополната политика? ”

Това съобщи претендентът за депутат на „ Българска социалистическа партия за България ” от Стара Загора Николай Каварджиклиев в предаването „ Твоят ден ” по Nova News.

Според него таванът няма да докара до увеличение на цените откакто мярката се отстрани. „ Паралелно с тези артикули, които ние имаме на тази по-ниска цена, ще имаме и други артикули, които ще бъдат на свободни пазарни цени. Така умерено можем да кажем: “Да, ние желаеме да имаме кашкавал, кисело мляко, сирене, брашно, ориз и олио на по-ниски цени “. На коя компания ще бъдат – това е решение на търговеца. По този метод дребната потребителска кошница е предпазена в този сегмент ”, изясни Каварджиклиев.

За ставката от Данък добавена стойност той съобщи, че те би трябвало да бъдат на равнище примитивен производител, а не търговец. „ Аз съм твърдо за пониженото Данък добавена стойност на книги и медикаменти ”, сподели още Каварджиклиев.

По отношение на тематиката за финансовата непоклатимост на страната той изясни, че мотив за суматоха няма, само че дейностите на Министерство на финансите са непрофесионални. „ Човекът, който би трябвало да приказва за финансите на страната, не може да си разреши да се изрича по този метод. Странна трансформация за една вечер ”, уточни той.

И продължи: „ По-скоро позволявам, че министърът следва избрани насоки от някого, който ѝ споделя по какъв начин да се държи и какво да изнесе като информация. Докладът очевидно е писан на коляно в просташки жанр. Интересно е за какво този отчет изтече в цялостен синхрон с това, което прави Бойко Борисов? ”, попита Каварджиклиев.

По думите му служебната власт внезапно се меси в предизборната акция. „ Министрите на земеделието и на правораздаването в последните дни изясняват какъв брой неприятни са партиите, по какъв начин не се оправят със дилемите си и по какъв начин ще умрем от апетит. Това демонстрира един чудноват синхрон на група министри с говоренето на ГЕРБ ”, усъмни се Каварджиклиев.
На финала той прикани жителите да гласоподават с номер 1 в бюлетината - за най-социалната партия, с мисъл за публичното богатство над персоналните ползи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР